top of page

Hamburg, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yılını "Cumhuriyet Balosu" ile Kutladı

Hamburg, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını coşkuyla kutladı. Atatürkçü Düşünce Derneği Hamburg'un organize ettiği Cumhuriyet Bayramı Balosu'na yaklaşık 450 kişi katıldı. 30 Ekim akşamı Hamburg Hotel Class'ta gerçekleşen bu özel etkinliğe, Hamburg protokolünden de yoğun bir katılım gerçekleşti.



Cumhuriyet Balosunun videosunu youtube kanalından izleyebilirsiniz.

Baloya katılan isimler arasında Hamburg Başkonsolosu Emine Derya Kara, Hamburg Senatosu Protokol Müdürü Corinna Nienstedt, SPD Grup Başkanı Dirk Kienscherf, CDU Milletvekili Dr. Anke Frieling, Yeşiller Partisi Milletvekili Jenny Jasberg, Hamburg Eyalet Milletvekili Güngör Yılmaz, TGH Başkanı Murat Kaplan, Hamburg Hint Toplumu Başkanı Sunny Kapoor, SPD Hamburg üyesi Hakan Demirel, Ali Kazancı, DİTİB Hamburg-Schleswig Eyalet Birliği Başkanı Mehmet Gök, Bernd P. Holst, Ajdina Karahasan, Rakip Ayhan, Ruhi Özer, Anja Merhof ve Hamburg'un birçok önde gelen isimleri yer aldı. Balonun sunuculuğunu ise Murat Büyükalp üstlendi.


Hamburg Cumhuriyet Balosu'na 450 kişi katıldı
Hamburg Cumhuriyet Balosu'na 450 kişi katıldı

Gecenin başlangıcı, İstiklal Marşı ve ardından Alman Milli Marşı'nın okunmasıyla işaret edildi. Ardından Hamburg Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Serdar Temur, açılış konuşmasında "Türkiye Cumhuriyeti, faşizmin yükseldiği bir dönemde kuruldu ve tüm olumsuz koşullara rağmen demokrasi hedefiyle yola çıktı. Cumhuriyet, din kurallarının değil, aklın ışığında yönetim, eğitim, hukuk gibi tüm temel hizmetlerin yürütülmesini hedefledi" ifadelerini kullandı. Temur'un konuşması Almanca olarak da tercüme edildi.


Cumhuriyet Balosu'nda tango gösterisi büyük alkış aldı
Cumhuriyet Balosu'nda tango gösterisi büyük alkış aldı

Hamburg Başkonsolosu Emine Derya Kara konuşmasında "Cumhuriyet Bayramını, yaklaşık üç buçuk milyon yurttaşımıza vatan olmuş, dost ve müttefik Almanya'da sizlerle birlikte kutlamaktan memnuniyet duyuyorum" dedi. Hamburg Protokol Başkanı Corinna Nienstedt konuşmasının Atatürk'ten bahsettiği kısımlarında büyük alkış aldı. Konuşmaların ardından coşkulu anlar yaşandı ve katılımcılar bayraklarla alanı doldurarak Cumhuriyet Bayramı coşkusunu yaşattılar.

Cumhuriyet'in 100. Yılı Hamburg'da Coşkuyla Kutlandı
Cumhuriyet'in 100. Yılı Hamburg'da Coşkuyla Kutlandı

Yemek servisi sonrasında tango gösterileri ve Zeybek müziği ve gösterisi izleyenleri büyüledi. Aytun Ede, Çağrı Doğu, Tamer Ulucaağaç ve Can Köylü'den oluşan orkestrada Eylem Dörtyol ve Eray Gönen solist olarak sahne aldı. Konuklar doyasıya dans etti ve eğlendi.


Gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam eden bu unutulmaz kutlamanın ardından katılımcılar, Atatürkçü Düşünce Derneği'ne bu muhteşem organizasyon için teşekkür ettiler. Hamburg, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını coşkuyla karşılayarak, Cumhuriyet'in değerlerine olan bağlılığını bir kez daha gösterdi.


Tekin Gezgin

Hamburg Gezgini Haber



bottom of page