top of page

Lurup'ta Banka ATM'sinde Patlayıcı Alarmı


Hamburg – Gece yarısı, Luruper Hauptstraße'deki bir Postbank şubesinde, ATM'ye yerleştirilmiş bir sprengsatz (patlayıcı düzenek) keşfedildi. Hamburg Polisi, olayın ardından bölgeyi geniş çapta güvenlik altına aldı.


BILD'in haberine göre, ATM üzerinde iki adet gümüş renkli platin bulundu. Bu platinler, uzaktan kumanda ile patlatma işlemi yapmak için yerleştirilmiş olabilir. Bankanın giriş holünde bulunan bu şüpheli nesneler, yerel saatle gece yarısından sonra fark edildi.


Hamburg Polisi, bölgedeki evleri ve iş yerlerini hızla tahliye etti. Lurup-Center adlı büyük alışveriş merkezinin bir kısmı da tahliye işlemlerinden etkilendi. Olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Polis, bomba imha uzmanlarını çağırarak ATM'deki patlayıcı düzeneği etkisiz hale getirdi.


Landeskriminalamt'tan (LKA) bir bomba imha uzmanı, yerel saat ile 11.30 sularında ATM'deki spreng-Platinleri başarıyla etkisiz hale getirdi. Eylül ayında da aynı banka ATM'sinin başka bir patlama olayına maruz kaldığı, olayda ATM'den para kasetlerinin çalındığı hatırlatıldı.


Bir görgü tanığı, olayı duyduktan sonra bankanın önünde park edilmiş bir araca binerek Schenefeld yönüne kaçan birkaç karanlık giysili kişiyi gördüğünü bildirdi.


Polis, geçen altı ay içinde bu ATM'de ikinci kez yaşanan patlama olayıyla ilgili soruşturmanın devam ettiğini ve faillerin yakalanması için çalışmalara devam edildiğini belirtti.


Tekin Gezgin

Hamburg Gezgini

bottom of page